Januar 2018

Idag er det 15. Februar allerde, og lenge siden sist jeg skrev her. I snart to måneder har jeg ligget i senga. Enkelte dager har jeg tilbrakt 17 timer. Da blir kroppen stiv og lite samarbeidsvillig når jeg igjen vil røre på den. Grunnen til at jeg vært i senga, er at jeg stadig falt på gulvet under forflytning. Stolene vi har er ikke for ustødige folk. Jeg ble jo liggende lenge på gulvet og vente på hjelp. Gulvet er jo hardt, så 1 time merkes. Jeg innså at jeg ikke klarer meg lenger alene.

Når det så tok 8 mnd å vente på ny stol, ble senga eneste løsning. Men for to uker siden kom nystolen. Ettersom det er 45 år siden menneskheten landet på månen, trodde jeg ikke det skulle ta flere måneder å lage denne. Skjønt det tok lang tid!! Men jammen er dette den første som er laget med armleneheis😄😄. Som bildet viser, er dette en superflott stol.

Nå er det gode dager igjen. Det vonde er historie😄. Da gjenstår det å få kroppen på laget. Litt tungt å komme tilbake dit jeg var, og kanskje skjer det ikke. I såfall er det trist, men lite å gjøre med.

En annen hyggelig sak er at vi ikke har snø her i Bodø😄. For alle dem som like å måke snø, gå på ski eller klatre over snøskavler, er det absolutt trasig! Men for alle oss andre er det gode dager. Hittil i år har vi hatt klarvær og sol stort sett alle dager. 

 

2.desember 2013 - på nyhetene i dag melder de at det kommer til å bli mye nedbør og vind i Nordland i dag. Hmmm....

Ute sner det, det er vindstille og rene førjulsstemninga. Vakkert, rett og slettKul.

Uansett vær og vind - det går mot jul og snart snur sola. Jippi - det blir bra. Jeg ser fram mot at det går mot sol, sommer og lysere tider. Ikke for det - mørketiden har jo også sine gode sider. Stearinlys, gode bøker, filmer og sist, men ikke minst - de gode samtalene.

Jeg ønsker alle en fin desemberKul.

Idag skriver vi 14.august, og ennå er sommeren her. Det er blitt litt kjøligere i luften. Vi må nok erkjenne fakta - sommeren går mot slutten, enten vi syns det er OK eller ikke. Skal jeg oppsummere de siste tre-fire månedene her nord, må det bli terningkast fem. Sommeren startet allerde i mai. Varmt og solrikt. I månedsskiftet juni/juli hadde vi tre uker med dårlig vær, grått, trist og regn. Skjønt temperaturen var jo tosiffret - og da klager man ikke! Bøndene trengte litt vann i jorda, og markens grøde kommer ikke med bare solskinn - dag og natt:-))

Sommeren har vært god - stort sett. Jeg tåler dårlig at det blir for varmt, så om dagen har jeg vært i skyggen. Derimot har kjæresten min og jeg trillet tur om kveldene. Midnattsola er vakker som alltid.

Kroppen har vært stiv og ikke noe å skryte av. Jeg hadde nok håpet at LDN skulle gjøre underverker - optimistisk som jeg er. Når jeg derimot opplever at kroppen er stiv, balansen enda verre og talen er sakte og skjelvende - ja, da blir en litt fortvilet. Skjønt mange med erfaing sier at en blir dårligere før en blir bedre! Så jeg håper. Kanskje er det slik at dette er tegn på at LDN jobber med saken, og at jeg blir bedre etterhvert:-)). Kanskje...

I oktober skal jeg delta på MS-konferansen i Tromsø. Jeg skal snakke om hva "mestringsrehabilitering" betyr for meg. Rehabilitering er ikke bare fysisk trening. Det betyr selvsagt mye det også. Men det å kjenne på mestringsfølelsen er noe annet. Det handler om den gode opplevelsen det er å makte - selv små ting. Å velge mestring som strategi innebærer jo stor grad av autonomi. Å handle selvstendig og ut fra egne vurderinger, gir helt klart en opplevelse av å mestre. Dette skal jeg snakke mer om. Inspirasjonen har jeg hentet fra min tidligere jobb - fra Andries J. Kroese og Michael de Vibe.

Skjønt nå skal siste rest av sommeren nytes:-))

Etter mye om og men, startet jeg med LDN (Lav Dose Naltrexon) på lørdag 20.april . Det er sikkert unødvendig å si at jeg er kjempespent. Foreløpig kjenner jeg ikke noen endring. Det regner jeg ikke med heller.

Vil du vite mer om LDN kan du gå til www.ldn.no

 

Som sagt, det er april - men det er lite som vitner om våren. Ute altså. Det ligger sikkert 1 m med snø langs veiene nå. Vel nok tiner sola litt når den er framme, men det er jammen sjelden. Det snør, det snør...

Og mens våren lar vente på seg, er jeg i dårlig humør. Avslag på rehabiliteringsopphold på UNN. De skal jo spare penger, slik at de kan bygge nye tilbud. Og da blir plassene til kronikerne redusert. Og så har jeg fått avslag hos fastlegen min på resept på ldn. Jeg er sykere enn noen gang. Klarer ikke å male for tida. Ikke lese, ikke strikke, ikke sitte lenge ad gangen. Jo, for den som vil vite mer negativt, er det bare å ta kontaktTrist.

Opp i alt det vonde, prøver jeg likevel å tenke positivt. Ingen lett sak, men det hjelper med meditasjon, oppmerksomtrening, gå-trening og litt musikkSmiler.

 

Nyeste kommentarer

22.11 | 12:16

Tusen takk May-Britt for hyggelig melding. Tenker mye på deg også. Trist at det er så lang avstansd mellom oss. Se i fotoalbumet. Bilde av vinteren i Bodø😄

...
21.11 | 11:41

Tänker ofta på er där i ert Norge. Önskar dig allt gott ...... Varma kramar! Här har vi vinterns första ordentliga snöfall.

...
23.03 | 19:16

Hej! Hur är det med dig? Saknar dig på Facebook.

...
16.08 | 15:18

Det va nån gode ord, Gerd Malen. Æ kjenn at æ bli ordfattig, skjønt du ska vit at det varme. Ønska dæ en flott dag - megaklæm t dæ😄😄

...
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE