Ei brå vending...

Utdrag fra intervju i Avisa Nordland 3.september 2011

"I 2009 fikk Beathe Reiert Nilsen (50) diagnosen MS. I stedet for å grave seg ned i sorgen, skrev hun en bok for å komme seg ut.

Se for deg at nervesystemet ditt består av masse ledninger uten isolasjon. Tenk deg hvor mange kortslutninger det ville blitt. Hvis jeg for eksempel vil reise meg og gå, så tenker jeg det, men musklene mine nekter å gjennomføre det, forteller Beathe Riert Nilsen fra Bodø.

Det har nå gått to år siden hun fikk diagnosen MS. Det startet med at hun ble utrolig sliten. Enkle, hverdagslige oppgaver gjorde henne helt utmattet.
 - Likevel tenkte jeg ikke at det var noe alvorliig, så jeg bet tenne sammen og tenkte at dette går over. Men plutselig begynte jeg å falle. Jeg falt i trappa, men også på plate parketten på stuegulvet. Bena ville ikke lenger holde kroppen min oppe. Da skjønte jeg at det var noe alvorlig galt.

....
For henne var selve skriveprosessen en måte å komme seg videre på. Et verktøy som var til stor hjelp mot både sorgen og smertene. Nå håper hun at andre kan ta nytte av boken hennes.

- Fakta om MS sto som et skjelett for meg. Med boken ville jeg gi skjelettet både kjøtt og blod. Jeg håper ikke bare de som er rammet vil interessere seg for det jeg har skrevet, men også helsevesenet. Jeg har selv jobbet med pasienter, men det var veldig spesielt å plutselig være pasient selv. Helsevesenet har en del å gå på når det kommer til å se situasjonen gjennom pasientens øyne, legger hun til.

Selv om Beathe sliter veldig med å holde blyanten. så ser det ikke ut til at hun har problemer med å holde en pensel. Hun har selv malt omslaget på boken og illustrasjonene, og trives godt i malehjørnet sitt...."

Boka "Ei brå vending" presenteres

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.11 | 12:16

Tusen takk May-Britt for hyggelig melding. Tenker mye på deg også. Trist at det er så lang avstansd mellom oss. Se i fotoalbumet. Bilde av vinteren i Bodø😄

...
21.11 | 11:41

Tänker ofta på er där i ert Norge. Önskar dig allt gott ...... Varma kramar! Här har vi vinterns första ordentliga snöfall.

...
23.03 | 19:16

Hej! Hur är det med dig? Saknar dig på Facebook.

...
16.08 | 15:18

Det va nån gode ord, Gerd Malen. Æ kjenn at æ bli ordfattig, skjønt du ska vit at det varme. Ønska dæ en flott dag - megaklæm t dæ😄😄

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE