Å leve med MS

Hvordan vi med MS føler...


MS er en usynlig sykdom. Svært mange har symptomer uten at du kan se dem. Selv om noen av oss sliter med gangen eller sitter i rullestol, kan det være vanskelig å forstå hvordan det egentlig er.


... Når vi sier vi ikke kan gjøre noe fordi vi ikke føler oss vel, sett deg i våre sko ved hjelp av eksempler på våre symptomer under ...


Smertefulle tunge bein: Påfør Tettsittende 40 kilos ankel vekter og 30 kilos lår vekter, og så tar du en en kilometer lang spasertur, vasker huset, går på shopping og deretter sitter ned - hvordan du føler nå?

Smertefulle føtter: Sett like eller ulike mengder småstein i hver sko så tar du en tur, hvis vi er sint på deg vi foretrekker nåler til småstein.

Tap av følelse i føtter og / eller ben: Spør en lege for en dose av Novocaine (bedøvelsesmiddel) i begge bena, og så prøve og stå opp og gå uten å se ut som by-fylliken. Forhåpentligvis vil du ikke falle ned.

Balanse og gang-problemer: Drikk vodka og sitt deretter spinnende på en kontorstol i 30 minutter, reis deg hurtig opp og se hva som skjer.

Svimmelhet (Vertigo): Gå på en forsiktig gyngende båt hele dagen og hele natten og ta flere turer rundt dekket med øynene lukket.

Fatigue: Hold deg våken i to hele dager – med en utrolig tretthet og deretter lag middag, vaske huset, luft hunden og se hvordan du føler det. Vennligst ikke sammenligne MS Fatigue til at du blir sliten av bare noen få timers søvn - det er ikke det samme i det hele tatt.

Kognitiv funksjon (Brain Fog): Ta en liberal dose av sovepiller, men hold deg våken. Prøv å fungere skikkelig og tenke klart. For å gjøre det enda mer ekte, uten å ta livet av deg selv selvfølgelig, ta sovepiller med en liten slurk vin.

Synsproblemer (optikusnevritt): Smør vaselin på brillene og deretter bruk de til å lese avisen.

Minne: Få noen til å lage en liste over ting som skal handles, og når du kommer tilbake vil personen legge to ting til på listen, og deretter spør de deg hvorfor dette ikke er handlet. Når du kommer tilbake fra shopping igjen, tar de listen og sletter tre ting, og spør hvorfor du kjøpte disse tingene.

Foot Drop: Bruk en svømmefot og ta omtrent en 1/2 kilometer lang spasertur med den - trenger ikke å si annet fordi du vil forstå...

Så til slutt ...

Etter å ha utsatt deg selv til de elementene ovenfor, la alle fortelle deg at du er bare under mye stress, alt sitter i hodet, og at litt mosjon og rådgivning er svaret... Medikamenter er i noen grad med på å dempe eller utsette de verste smertene -

VELKOMMEN TIL MIN VERDEN.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Gerd-Malen | Svar 16.08.2014 15:14

Prøv nei takk, Æ har bestandig sett opp te dæ sa æ va lita. M etter at du blei syk har det ikke blitt noe mindre. E det rart vi e gla i dæ.

Beathe 16.08.2014 15:18

Det va nån gode ord, Gerd Malen. Æ kjenn at æ bli ordfattig, skjønt du ska vit at det varme. Ønska dæ en flott dag - megaklæm t dæ😄😄

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.11 | 12:16

Tusen takk May-Britt for hyggelig melding. Tenker mye på deg også. Trist at det er så lang avstansd mellom oss. Se i fotoalbumet. Bilde av vinteren i Bodø😄

...
21.11 | 11:41

Tänker ofta på er där i ert Norge. Önskar dig allt gott ...... Varma kramar! Här har vi vinterns första ordentliga snöfall.

...
23.03 | 19:16

Hej! Hur är det med dig? Saknar dig på Facebook.

...
16.08 | 15:18

Det va nån gode ord, Gerd Malen. Æ kjenn at æ bli ordfattig, skjønt du ska vit at det varme. Ønska dæ en flott dag - megaklæm t dæ😄😄

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE